Wat doen wij

Om de genoemde doelen te bereiken zal de gemeente af moeten stappen van het vaak gehanteerde ‘waterbed’ beleid; door maatregelen te nemen in 1 straat of wijk, verplaatst verkeer zich vaak naar andere straten die daar vervolgens weer te maken krijgen met dezelfde problematiek.

 

In plaats daarvan wil Stichting VVH de gemeente bewegen een Masterplan benadering te hanteren, waar structureel, in duidelijk stappen en met een bevredigend tijdspad toegewerkt wordt naar duurzame oplossingen van de verkeersproblematiek.

 

Als eerste stap (en als eerste test) zal de Stichting actief gaan deelnemen in het participatie traject omtrent de herinrichting van de route Camplaan-Valkenburgerlaan Noord-Raadhuisplein-Van Merlenlaan, een route waar de afgelopen 1,5 jaar meer dan 15 ongelukken hebben plaatsgevonden en een route die als eerste te maken krijgt met de gevolgen van het nieuwe WegCategoriseringsPlan.

 

De Stichting gaat:

A) een actieve rol spelen in het coordineren van de input van bewoners

B) externe know-how inhuren om voorstellen van bewoners vorm te geven en kracht bij te zetten

C) er op toezien dat de stem van de bewoners niet alleen gehoord wordt, maar ook pertinent wordt meegenomen in de besluitvorming.

 

Daarnaast zal de Stichting VVH in zijn algemeenheid permanent aandacht blijven vragen voor de genoemde problematiek, tijdens raads- en commissievergaderingen (door in te spreken waar mogelijk), alsmede via de media middels redactionele inhoud, advertenties en ingezonden stukken.

Voorts zal de stichting een controlerende rol uitoefenen door actief toe te zien op het handelen van de gemeente, waar nodig via Wet Openbaarheid Bestuur(WOB) verzoeken.